Теракон 2021

На 29, 30 и 31 октомври се проведе фестивалът „Теракон“ 2021 в село Кози рог, Габровско. Събитието се организира от Интегралния клуб за фантастика, евристика и прогностика „Иван Ефремов“. На него присъстваха и членове на клуба „Аркадий и Борис Стругацки“ от град Пазаджик, както и почитатели на фантастиката от цялата страна.

Основна тема на Теракона беше творчеството на Станислав Лем по случай сто години от рождението на полския фантаст. Официалното откриване се състоя на обяд на 30 октомври (събота) със слушането на предаването „Литературата, начин на употреба“, посветено на фантастиката, по програма „Христо Ботев“ на БНР с участието на Николай Генов и д-р Елена Борисова.

Във външната механа с творчеството на Лем

По-късно обсъдихме творчеството на Лем и произведенията му, издадени на български, английски, немски и други езици. Беседата води Юрий Илков.

Юрий Илков (вдясно) ни показва кабинета на Лемолога

Вечерта прекарахме в разглеждане на кабинета на Лемолога (Виктор Язневич) и обсъждане на класическите антиутопии „1984“ и „Прекрасният нов свят“ – по-специално връзката между професионалните занимания на двамата автори и отражението им в тези две произведения.

https://lemolog.livejournal.com/9194.html

Къщата за гости „Козирог“, където бяхме отседнали, се оказа приятно и удобно място. Освен от любезния домакин, бяхме посрещнати и от три котки – черно-бяла, шарена и рижава, които оцениха по достойнство всички предложени им деликатеси (и се почерпиха с качамака, който не им беше предложен).

Къща за гости „Козирог“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s